10 Ocak 2008

Birikmiş resimlerim var hanımmmmm...


Kurban bayramından beri çekip biriktirdiğim resimlerim varmış makinamda.. Boşuna çekilmiş olmasınlar, yayınlayayaım dedim..

Bu kurban bayramının 1. günü yaptığım balkabaklı tart.. Asıl tarifi elmalı ama önceki günlerden birinde annemin pişirdiği kabak tatlısı püre kıvamında olunca, böyle değerlendireyim dedim. Çok hafif ve lezzetli olmuştu.. Tavsiye ederim.


Hani herkesin çok güzel yaptığı özel bir yemeği vardır ya.. Diyebilirim ki bu da benim özelim. Gül böreği gibi gözüktüklerine bakmayın, aslında bu yemeğin adı (börek demedim farkındaysanız) O.ospu Mantısı. Bol sütlü, ıspanaklı ya da kıymalı ya da pırasalı-kabaklı gül böreği gibi pişirilir. Üzerine sıcakken sarımsaklı yoğurt ve salçalı-pulbiberli sos gezdirilir. Mmmmmm... nefis olur nefis...

Bu ise renkli patates salatası..

Hindistan cevizine bulanmış havuçlu toplar. Bir kaç hafta önce kalıbından çıkmamakta inat edip parça pinçik olan krem şantili kekimin kalanlarını atmıştım buzluğa.. Onları değerlendirdim.

İşte bu da annemin özel salatası.. Çocukken yılbaşında evde olmak demek, annemin bu kardan adam salatasını yapması demekti..



Bu da sevgili Mesecina'nın tavsiyesi üzerine yaptığım hastalıktan kurtaran biber takviyesi.. Yoğurtlu biber kavurması.. Bizim evde bunun pişmesi demek, rahmetli Ahmet Abi'yi anmamız demektir. Kendisi teyzemin damadı olurdu ve 2 sene önce genç yaşta kansere yenildi.. Allah rahmet eylesin...




Orhun'un doğumgünü için yaptığım kuru patlıcan dolmasını yaparken ayırdığım, yırtık patlıcanlardan yaptığım kavurma.. Çok nefisti.. Tarif Sibelin Kahvesi'nde mevcut..



Yılbaşının vazgeçilmezi.. Amerikan salatası.. Tabiki mayonezini evde yapmadım, hazır aldım. Annem hem kendi yapardı mayonezi aslında eskiden..



Ve önceki yazımda bahsettiğin oğlumun Mothercare cicileri... Üçlü tulum. New born - 4,5 kg. olanlardan..

7'li uzun kollu body.. New born - 4,5 kg.


7'li kısa kollu body. 0-3m, 6,5 kg.

O.nun şirketindeki yılbaşı çekilişinde aldığı hediye :-) Artık ikimizde hediye kavramlarımızı değiştiriyoruz. Bize hediye almak demek, Emre'ye hediye almak demek oluyor.. Ne güzel :-)

Play School, My first book.. Oğlumun ilk kitabı.. Ayıraç şeklindeki çıngıraklı bebecik, her sayfada evin farklı bir bölümünde.. Bahçede, mutfakta, banyoda, yatak odasında...

5 yorum:

mesecina dedi ki...

Filizcim naaptın sen ya:)) iyiki sayfana tok geldim:)) Yoksa gözüm dönmüştü valla. ilk 6 ayında 10 kilo almış birine bu yapılırmı:))) Şaka bir yana sofralarınız hep bolluk bereket içinde olur inşallah, Ellerine sağlık.
Emre'nin cicileride çok şeker. bende tulumların düz beyazından aldım 2 paket,o markadan. Birde ucuz yollu 2-3 body var. Aralarındaki fark daha kullanmadan belli. Aklında bulunsun ayın 15lerinde bu marka ekstra indirime giriyor bazı ürünlerde. yani 5 gün sonra:)
Şifa'nın programını önceden haber verseydin bende katilmak isterdim, telefon açtığımda şubata alabiliriz dediler:( Ama ayın sonuna doğru 1 ücretsiz seminerleri varmış, inşallah ona giderim artık. Bu arada 2 gün sonrada bir saatlik seminer var bilgi:
http://www.bebek.com/content.aspx?PContId=39&ContType=9&ContId=4187
inşallah bi terslik çıkmaz da katılırım.
sevgiler

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Öğle vakti harika resimler.
En çok kıyafetler nefis,seni çok iyi anlıyorum şimdi koklayıp sarılıyorsun onlara dimi:)

Emre olacağına sevindim.Emreler iyidir.Yeter ki Arda olmasın.Tanıdığım tüm Ardalar çok yaramazdı.İstinasız!

Adsız dedi ki...

Filiz ciğim onlar ne kadar güzel kıyafetler öyle ya :) Geçen seneki halimi, heyecanımı hatırladım. Hepsini mis gibi bebek deterjanıyla yıkayıp dolabına yerleştirip hayal kurardım şunu giyse nasıl olur bu nasıl da yakışır kimbilir diye...Çok sabırsızlanıyorsundur eminim. Allah sağlıkla giymeyi nasip etsin...

Filiz Morkoç dedi ki...

* Mesecina, ben de rahatsızlandığım için Şifa nın bu eğitimine gidemedim, ama şimdi Şubat için ön kayıt yaptırdım. İstersen sende kayıt ol beraber gideriz:-) Ay sonundaki eğitime giden bir arkadaşım çok faydalı demişti, ona da katılmayı düşünüyorum ama bebek.com un seminerine için ogün müsait değilim.

* Biyocum evet, her sabah evden çıkmadan odasına girip, kıyafetlerine, patiklerine bakıp bakıp iç geçirip çıkıyorum evden.. manyakmıyım neyim?

* Handecim evet çok sabırsızım, inşallah o cicileri oğlumun üzerinde de görücem..

Tijen dedi ki...

Sevgili Filiz,
Bu sefer ses verdiğin için çok teşekkürler. Oğulcuğa çok yakışacaktır bu sevimli şeyler. Nice kıyafetler paralasın!