07 Ocak 2008

Ortaya karmakarışık...

* Oğlumun adını kararlaştırdık artık. EMRE… Dost, arkadaş demek kelime anlamı.. Adıyla çok ve sağlıklı yaşar inşallah..

* Cuma akşamından Cumartesi akşamına kadar süren korkunç mide sancıları yaşadım. Doktorumun dediğine göre Cuma günü yaşadığım ishalimsi durumun etkisiymiş.. İshal diyeti yap, geçer dedi, gerçekten de geçti. Ama Cuma gecesi hiç uyuyamadım sancıdan.

* Cumartesi günü önce doktora gittik, randevumuz vardı, şeker yüklemesi yapıldı. Bir de kan uyuşmazlığımız için bir test yapacaklar. Sonuçlar Çarşambaya çıkacak..

* Oğlumu gördük, 677 gr. olmuş. Artık tek ultrason karesine sığmıyor. Gelişimi çok güzel dedi doktor amca.. 4 boyutlu ultrason görüntüsünde yüzüne baktık, bana benziyormuş. Aslında ben hiç benzetemedim.

* Hamileliğimin başından beri +3 kg. almışım.. Zaten toplu bir hatun olduğum için normal kilolu bayanlara göre daha çok dikkat etmem gerektiğini, ama zaten vücudumun onlara göre daha az kilo alma eğiliminde olacağını söylemişti doktorumuz.. Haklı çıktı, süper gidiyorsun dedi. Her şey normalmiş..

* 2 Şubat ta yeniden gideceğiz, bu kez doğumu konuşalım biraz dedi, beni şimdiden heyecan bastı.

* Bu hamilelik beni feci şekilde balıkakıllı yaptı, sürekli bir şeyleri unutuyorum. (Kulakların çınlasın Özlem) Doktora soracağım konuları yazıp hep çantamda taşıdığım not defterimi nedense evde unuttum. Sormak istediklerimin yarısı aklıma geldi bu nedenle.. Çok kızdım kendime.. Mesela tetanoz aşısı olmalıymışım, hiç konuşmadık biz bunu daha önce.. Tahlil sonuçları için beni aradığında konuşmayı düşünüyorum. Ama evde unuttuğum tek şey bunlar değildi tabi.. Ultrason görüntülerini üst üste kaydettiğimiz DVD yi de evde unuttum.. Hatta Atıl Bey’in tahlil sonuçlarını bile evde unuttum..

* Kordon kanı saklama konusu kafamızı meşgul ediyor. Doktora danıştık, ne önerdi, ne de önermedi diyebilirim. Nasıl ki arabamıza her yıl kasko yaptırıp, hiçbir şey olmasa da o parayı gözden çıkartıyorsak aynı şekilde düşünebilirsiniz dedi.. Mesela Allah korusun çocuk 5 yaşında lösemi olsa, alınan kök hücre bu konuda kullanılamazmış, çünkü o çocuğa ait değil de dokusu tutan başka birine (lösemi olmayan) ait kökö hücre kullanılmalıymış, mesela kardeşi gibi.. Ama şu anki sistem, kök hücreyi çocuğun kendisine kullandırıyormuş. Amerikalı bilim adamları bu kök hücrelerden yeni organlar yapabileceklerini söylüyorlarmış ama onun da vadesi çokmuş henüz.. Siz bilirsiniz deyip topu bize attı yani doktorumuz..

* Doktordan çıkınca Nautilius a gittik, Morhercare’de %50 indirim başlamış. Emre’ye çok güzel ciciler aldık.. Resimlerini çektim ama mail atmadığım için evdeki makinada kaldı. Yarın yayınlarım inşallah.. Bir de Mothercare’e gidince nevrim döndü. Bebek eşyalarında sadece 0-3 ay gibi aylık durumlar değil, bir de küçükken kilosu, büyükken boyu cm. olarak yer alıyormuş.. Reyonlara bakıp bakıp hiçbirşey anlamayınca o sırada Nautilius’ta olduğunu bildiğim Özlem’i (Peçeteden Ayşem’in arkadaşı, hani Burak bebeğin annesi olan, benim de ofisten arkadaşım) aradım, sağolsun geldi yardım etti bana.. Yoksa abuk sabuk şeyler alıp gelecektim.

* Bu arada hem doktor randevusunda hem de alışverişte iki büklüm gezdim hep. Midem çok kötüydü halen. Ve dolayısıyla Şifa Hastanesindeki Gebelik Okuluna da ön kayıt yaptırdığım halde gidemedim. İnşallah bir daha ki aya gitmek istiyorum.

* Figen’imin Yağmur bebeği halen anneciğinin karnında.. Doktor 16-17 si gibi alalım demiş.. Yani son 10 gün… Hayırlısı olur inşallah..

* Semra’nın annesi ve ablası sağolsunlar taaa Eskişehir’den oğluma biri pazen çift taraflı diğeri polar birer battaniye yapıp göndermişler. Bir de tülbent bezinden ağız bezi, ter bezi ve banyodan sonra kafasını yumuşacık kurulamak için banyo bezi yapıp göndermişler.. Hepsi çok şirinler.

* Yağız'ımı özledim ben...

6 yorum:

gezicini dedi ki...

Filizcim,
öncelikle Emre ismi hayırlı olsun. sağlıkla büyüsün inşallah!
çok az kilo almışın, bende +8 kg var neredeyse. unutkanlık ve sakarlık bende de var. kan uyuşmazlığı ve tetanoz aşısı bende yapılmadı. bildiğim kadarıyla kan uyuşmazlığımız yok, ayrıca tetanoz aşısının daha önce olduğum için gerekli olmadığını söyledi doktor. kordon kanı konusunu hiç bilmiyorum, not ettim, soracağım.
bu arada, sana da geçmiş olsun, kendine dikkat et, aman.
sevgiler
gorki

Adsız dedi ki...

Emre! Çok sevdiğim bir isimdir. Adıyla yaşasın insanlar...
Anladığım kadarıyla duygusal açıdan oldukça karmaşık bir hafta yaşamışsın.
1-Ben hamileliğimden 7 sene önce tetanoz aşısı olduğum için vurulmadım. SOn tetanoz aşın 10 yıl olduysa vurdurman gerekiyor.
2-Aslında bebek kıyafetleri için 2-3 yeni doğan takımı alman yeterli. Gerisi için bol bol çıtçıtlı body almanı tavsiye ederim. Ayakları çorap gibi örten tulumlardan da al bütün şekilde giydirmek daha konforlu bebek için. Boya cm.e falan bakma. Bebeğin 1 aylıksa 3 aylık 6 aylıksa 8-9 aylık bebek kıyafet lerinden al çünkü kıyafet kalıpları çok değişken ayrıca 1 aylık diye alıyorsun ya büyük ya da küçük geliyor. Bİraz kendi çocuğuna göre göz kararı alman lazım. SOn olarak sakın çok kıyafet alma. Zİyarete gelen herkes kıyafet alıyor sığdıracak yer bulamıyorsun sonra benim gibi minicik bebeğe gardrop almak zorunda kalıyorsun.
3-Bana göre en önemli konulardan biri yatak. Ben heves edip karyola aldım. Sadece 10 ay kullandı. Ayağa kalkmaya başlayınca parmaklıklardan sarkmaya başladı.Zaten çok değişik yatıyorlar yuvarlana yuvarlana. Ayak ucuna koyuyorsun öbür tarafta buluyorsun.Baktık artık karyola tehlikeli oyun parkı aldık. Şimdi hem onda uyuyor hem de oynuyor. YÜrümeyi ve yataktan düşmeden inmeyi öğrendiğinde tekrar kendi karyolasını kullanacak. Yani başta bebek beşiği gibi olan sepet tarzı şeylerden alabilirsin. Ama tavsiyem direkt oyun parkı alman. İyi markaların içinde yatak olanları, yükseltilenleri de var.
3-Benim doktorum eşimin halasının kızı olduğu için bize kordon kanının gereksiz olduğunu, uygulamada yeterli sonuç vermediğini ve biraz para tuzağı olduğunu söyledi ki kendisi de çocuğunun kordon kanını aldırmamış zaten.Bİraz abartılıyormuş ticaret amaçlı. Bİz de aldırmadık.Zaten kordon kanı 10 yıl saklanabiliyor.20 yaşında gerekirse ne olacak?

Bİliyorum kafan karma karışık ama rahat ol...Herşey zamanla yerine oturuyor. AKlına takılan herşey için bana sorabilirsin. Şİmdilik aklıma gelenler bunlar. Öpüyorum Emre yi ve seni :))

ANDY dedi ki...

Merhaba Blogumua bıraktıgım o guzel mesajdan gelıyorum buraya :) DARISI BAŞINA INSALLAH. Ama bu yazından anladım ki senin de az kalmıs artık :) Zaman bir anda geciyor...Daha dun gibi ailemize soyledigimiz gun :) Bugun ise bebegimiz kucagımızda :) Yardım istersen palyancoma da her zaman sorabilirsin. Ne de olsa kendisi de artık tecrube edinmiş anne katogorisine adım atti :)

Umarım saglıklı ve huzurlu bir bebeginiz olur.

Esra dedi ki...

Emre cok sevdigim bir isimdir. Hayirli olsun. Adiyla yasasin. :-)

Kordon kani Turkiye'de cok tartisilan bir konu. Cok iyi arastirmani oneririm. Yurtdisinda pek ilgi cekmiyor bu konu. Ben cok arastirmistim ve bircok sebepten dolayi yaptirmadim. Oncelikle henuz gunumuz teknolojisi saklanan kandan gerekli yardimi verebilecek durumda degil. Saklama kosullari tartisilir. Ve saklayan firma ile kullanacak olan firma ayni olmali. Bunu yapan sadece bir yer var Turkiye'de. Cogu zaman saklayan firmanin urununu kullanacak firma kabul etmiyor. Ve de son olarak bugune kadarki ornekleri incelemeni tavsiye ederim. Henuz oyle "hayat kurtaracak" bir ornek yok.

Ama yine de eger yapmak istiyorsan yap... aklinda kalip "keske" deme. Fiyati oyle ulasilamayacak birsey degil.
Ama yine de cok iyi arastirmani tekrar tavsiye edecegim.

Bol sans. :-)

Filiz Morkoç dedi ki...

* Gezicinim, teşekkürler. kilo meselesini sakın takmayasın kafana.. hamilelik bu kilo almaktan daha normal ne olabilir ki?

* Handecim yine tüm içtenliğinle cevaplamışsın, sağol.. dikkate alacağım önerilerini.

* Andy, teşekkürler.. Ben de kendi bloğunda normal doğumu anlatıp bana cesaret verdiğin için teşekkür ederim..

* Esracım, teşekkürler. Ben de gittikçe uzaklaşıyorum zaten bu fikirden.. Kullanılamıyorsa anlamsız geliyor. Bir de buralarda dolaşan şöyle şehir efsaleri var : Ya çok çok zengin bir adam kendi çocuğunun bir hastalığı için tüm kan bankasını taratıp, bizim çocuğumuzu gözüne kestirirse, kanını çalarsa, ya da allah korusun çocuğu çalarsa falan:-((( kabus gibi yani..

Esra dedi ki...

Allah allah duymadim oyle bir hikaye ama niye olmasin. Turkiye'de parayi veren dudugu calar, ne yazik ki. Bu konuda yeterince denetim olmadigi kesin.
Ben arastirirken Turkiye'de en dogru yer olarak Hacettepe Universitesini bulmustum, yanilmiyorsam. Turkiye'de hem kani saklayip hem de kullanabilen tek yer orasiydi. Simdi nasildir bilemiyorum. Ancak cok iyi arastirmadan sakin bu ise girme diye hatirlatayim.
Sevgiler