19 Mart 2008

Hastane çantamız hazır :-)

Yine çok ara verdim ama gerçekten gündelik telaşlar bile internnetten uzak kalmama yetiyor. Hele ki bütün gün bilgisayar karşısında olduktan sonra, yazacak şeylerim olsa bile akşamları evdeki bilgisayarı açmak gelmiyor içimden.

Geçen hafta sonu Cumartesi günü saat 12:00 den, akşamüzeri saat 17:00 ye kadar ütü ypıldı bizim evde.. Ütülenen herşey ya Emre’nindi, ya da doğum ile ilgiliydi.. Bu 5 saatin yakşalık 1,5 saatinde babamız yaptı ütüleri.. Nevresim takımları, benim geceliklerim gibi büyük ve düz parçaları O. ütüledi sağolsun.. Geri kalan 3,5 saatte ise Emre paşamın minik eşyaları ütülendi..

Aslında biz Cumartesi günü arkadaşımız Yıldız-Nihat çiftinin yeni evlerini görmek ve birlikte vakit geçirmek için Kemerburgaz-Göktürk köyü civarına gidecektik güya.. ama ben geçen hafta kendimi çok yorgun hissettiğimden iptal ettik sonradan. Hatta Perşembe akşamı Figen arayıp, Cumartesi bize gelin demişti, misafirleri gelecekmiş ama ona bile gitmedik, güya evde dinlenecektik.. Ne dinlenmesi, cumartesi akşam ayaklarım davul gibi şişmişti, üstelik canım mantı çekince, telefonla Özen’leri de çağırmıştık yemeğe ve gün bittiğinde acayip yorulmuştum.. Ama başka şansım da yoktu, ütü işini başkasına devredemedim.. Özen'lerin gelmesi ise samimiyetimiz nedeniyle ekstradan bir yorgunluk olmadı bana.. Özen zaten her işe yardım etti sağolsun..

Pazar günü ise hastane çantamızı hazırlamaya giriştik ve Emre’nin odasındaki son işlemizi yaptık.

Hastane çantası hazırlamakla ilgili olarak internette sayısız liste bulabilirsiniz ama çoğunda gereksiz birdolu eşya ile karşılaşmanız mümkün.. Geçen haftalarda gittiğim Gebelik Okulunda bunları da anlattılar.. En azından doğumu benim gibi Kadıköy Şifa Hastanesinde yapmak isteyenler için çok iyi oldu, gereksiz bir sürü eşyadan kurtulmuş olduk..

Biliyorum ki bu sanal ortamda birçok hamile arkadaş var, birbirimizi takip edip, fikir alışverişinde bulunuyoruz.. Hem onlar için hem de unutulan birşey var mıdır deneyimli anneler fikir versin diye hazırladığım çantanın içeriğini paylaşmak istiyorum izninizle :

ANNE için :
2 adet gecelik
1 sabahlık
2 çift çorap
Yedekli iç çamaşırı
Kalın Hijyenik ped
Emzirme sütyeni
Göğüs pedi
Lansinoh krem
Terlik
toka-kırmızı bant-ayna-tarak- hafif makyaj eşyası
Deodorant
Nazarlıklı kolye
Hastane çıkış giysileri

BABA için :
2 Çift terlik (Biri gece odada giymek için, biri de duş alırken giymek için)
1 takım pijama
2 Takım yedek iç çamaşırı
2 Adet yedek tişört/gömlek
2 adet yedek çorap
Şampuan

BEBEK için : (Giysilerin neredeyse tümü çıkarken kullanılacaklarmış)
Ana kucağı
Büyük battaniye-peluş
1 adet tulum
1 adet body
1 adet ayaklı pantolon
1 çift çorap
1 çift eldiven
1 adet şapka
1 adet ince battaniye (istemediler, ben ekledim)
1 adet 0 numara silikon emzik ve emzik kabı (istemediler, ben ekledim)
1 adet omuz bezi (istemediler, ben ekledim)
1 adet 1 numara Prima yenidoğan bez
Nazarlık (istemediler, ben ekledim)
Hatıra defteri ve kalemi (istemediler, ben ekledim)

Diğer genel ihtiyaçlar :
Cep telefonları
Şarj aletleri
Fotoğraf makinası+şarjı+boş kaset
Kamera+şarjı
Yedek pil
Özel Sigorta kartlarımız
Bebeğin gebelik gelişim dosyası
Islak mendil
Kolonya
Kutu mendil
İkram edilecek çikolata-tepsi
Yedek poşet
Anne ve baba için diş fırçası ve macunu
1 not defteri ve kalem

Kurabiye sepeti ve kapı süsü (sevgili Ayşem getirecek)


Var mı ekleme yapmak isteyen?

5 yorum:

Ebruli dedi ki...

Sevgili Filiz...

Allah yardimciniz olsun,kolay gelsin. insallah her sey yolunda gider. Biran once minik bebegini kucagina alman dilegiyle...

iyi haberlerini bekliyoruz...

mummy dedi ki...

Hadi hayırlısı olsun bakalım..Çantanı da hazırlamışsın bi eksik yok gibi görünüyor ama tecrübeliler yapsın yorumu tabi....Zira ben de hazırlamadım henüz..Tedbirli olmak güzel ama gene de vaktinde gelsin Emre bebek:)
Sağlıcakla kal...

gezicini dedi ki...

Filizcim,
anne icin gerekenler kısmına kalın hijyenik ped yazmıssın. sen de al ama hastanede ozel bezler veriyorlar. ilk iki gün orkidler yetersiz kalabilir. sabahlık daha rahat, ama pijama giyenler de var. sezaryen ile dogum sonrası genelde iki gece hastanede kalman gerekiyor, iç çamaşirların bol olsun. (bol ve buyuk)
aklıma simdilik gelenler bunlar. baska olursa yine yazarım. insallah sag salim bebişine kavusursun. sana simdiden kolay gelsin...
sevgiler
gorki

Adsız dedi ki...

EKsik birşey yok kuzucuğum...Çok güzel bir liste. Bir de sıkılabilirsin ve uyuyamayabilirsin okuyacak birşey al yanına. Çünkü hastaneler gece çok gürültülü oluyor. Ben hiç uyuyamamıştım :( Öpüyorum...

Esra dedi ki...

Bir ürün tavsiyesinde bulunarak listeye katkıda bulunmak istiyorum.
Doğumdan sonraki ilk dakikalardan itibaren hatta bazı durumlarda doğumdan önce bile annelerin göğüslerinden sızıp giden sütlerden giysileri korumak için gerekli olan göğüs pedlerinin bir adım ötesinde olan bir ürün daha var.

Her yönden zengin ve çok değerli olan kolostrum dahil akan her bir damla anne sütünü korumanın artık mümkün olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü Milkies Milk-Saver adlı bir ürün Türkiye'ye geldi.

Amerikalı bebek hemşireleri tarafından yaratılan Milk-Saver'ın kullanımı çok kolaydır.
Emzirilmeyen taraftaki sütyenin içine emzirmeye başlamadan önce ürün yerleştirilir. Milk-Saver,göğüsten serbestçe sızıp akan sütü saklayacaktır. Aynı biberonlar gibi bulaşık makinesinde yıkanabilir,hijyen amacıyla suda kaynatılabilir.Uzun ömürlü,dayanıklı ve ekonomiktir.


İşe başlayınca doğal olarak annelerin sütlerinde azalma görülmektedir.Pompalarla sağılan sütler saklanıp sonra bebeğe verilmektedir.Bu eşsiz ürün sayesinde hiç zahmetsiz anneler sütlerini depolayabilir,aksi halde göğüs pedleriyle atılıp gidecek olan extra süte sahip olurlar ve işe döndüklerinde yada emziremeyecekleri zamanlarda depolanmış olan sütlerinden kullanabilirler.

Sevgiler,
Esra