16 Temmuz 2007

Çekirdek Harekatı...




Manisa Belediyesi ve Tema Vakfı birlikte enteresan bir proje geliştirmişler.. İnsanların yedikleri mevyaların çekirdeklerini doğaya bırakmaları durumunda, bu mevya çekirdeklerinin değerlendirilebileceğini, ülkemizin ağaçlanmasına bir nebze de olsa katkıda bulunabileceğimize dikkat çekmeye çalışıyorlar.

Çok mantıklı geldi bana da.. Benim de çorbada tuzum bulunsun istedim. Belki bizim biriktirdiğimiz çekirdekleri öyle havadan falan doğaya bırakamayız ama, gittiğimiz yeşillik alanlarda vs.. toprağa serpip, ufak bir ihtimal de olsa bir ağacın yeşermesine sebep olabiliriz..

Ne güzel olur değil mi?

Hamiş : Bu bilgi bana nereden mi geldi ? Sevgili Pınar arkadaşım mail atmış sağolsun..

6 yorum:

Bir Derin Masalı dedi ki...

Çok güzel bir projeymiş Filiz ciğm
Aslında meyve çekirdeklerini hor görmeyip çöpe değilde başka bir yerdebiriktirsek.Yeşil bir alana gittiğimizde seriversek onları yumuşacık toprağa ne güzel olur değil mi? Biz ki o çekirdeklere yediğimiz o nefis ve vitaminli meyveleri borçluyuz... Öpüyorum seni....

gezicini dedi ki...

sevgili Filiz,
çok güzel bir proje, bravo. ben de hemen uygulamaya başlasam iyi olur.
sevgiler
gorki

es dedi ki...

Sevgili Filiz, bugun duymustum ben de bu haberi, tam üstüne denk geldi. Bir süredir rejimdeyim ben. Kayısı götürüyorum işyerine..
Dedimki bizimkilere "kücükken kırar yermiydiniz cekirdeğini siz de"
cevaben senin bahsettigin haber geldi.
---
Benim blogtaki notuna cevaben: Bir işletmeci bir muhendis super bir ortaklık kurar aslında.Niye Ankara da degilsin ki?

Filiz Morkoç dedi ki...

Ben çekirdek biriktirmeye başladım bile.. Pazartesi günü toprakla buluşmayı bekleye birsürü ekşi elma çekirdeğim var artık..

Filiz Morkoç dedi ki...

Sevgili eserel, Kayseri de hala kayısı çekirdeği kuru yemişçilerde satılır. Geçenlerde ben de pazarda rastlayıp aldım, çok severim bende.. Adada hala kırar yeriz kardeşimle..

Ortaklık konusuda o kadar cazip geliyorki kulağa.. Yokmu istanbula taşınma planınız filan yakın gelecekte?

es dedi ki...

:) neden olmasın. Tasınırım tabii...