04 Ocak 2008

Gebelik Okulu...

Yarın sabah erken de doktor amcaya gidip şeker yükleme testi yaptıracağız.. Umarım sonuçlar ikinci yüklemeyi gerektirmeyecek kadar iyi çıkar.. Gerçi canım hiç de tatlı şeyler istemiyor, hep ekşi ve acı şeyler yiyorum ama yine de zaten dikkat ediyorken yediklerime, bari hamilelikte diyet yapmayayım diyorum. Testten sonra da oğlumu göreceğiz, aylık kontrol zamanımız geldi zira.. Her kontrol öncesi heyecan yapıyorum, korkuyorum, kaygılanıyorum. Sonra o kara ekranda oğlumu görünce içimi tarif edemeyeceğim kadar güzel bir sevinç kaplıyor. Doktorumuz her ultrason görüntüsünü dvd ye kaydedip bize veriyor. Eve gelince de aklıma geldikçe açıp seyrediyorum tontişimi...

Doktordan sonra ise yarın ve gelecek 3 cumartesi günü daha Kadıköy Şifa Hastanesinin düzenlediği “Gebelik Okulu’na gideceğim. Aslında bu tarz eğitimler konusunda pek bir fikrim yoktu ve internette birkaç yerde rastlamıştım sadece.. Ama hamilelikle ilgili olarak okumakta olduğum birkaç kitapta eğer şansınız varsa bu gibi eğitimlere gitmelisiniz diyorlardı. Ben de ufak bir araştırmadan sonra doğumu yapmayı düşündüğüm Kadıköy Şifa Hastanesinin “Gebelik Okulu”nda karar kıldım.

İçerik olarak aşağıdaki konulara değiniliyor, 3. gün baba adaylarının da eğitime gelmelerini istiyorlar. Her eğitimin sonunda da uygulamalı Gebelik Yogası dersi var..


* Gebelik ve Gebelik Evreleri, Bebeğin Durumu, Gebelikte Vücuttaki Değişiklikler
* Gebelikte Kaçınılması Gereken Uygulamalar, Doğum ve Sezeryan Eylemi
* Gebelikte ve Lohusalık da Beslenme, Kaçınılması Gereken Gıdalar, Anne Sütünü Artırıcı Gıdalar
* Hastane Hazırlığı ve Çanta Hazırlama, Bebek Malzeme ve Kıyafetleri Seçimi
* Doğum Sonrası Yeni Doğanın Özellikleri, Bebek Bakımı ve Bebek Banyosu
* Yenidoğan Problemleri, Ağlama Nedenleri, Gaz Çıkarma
* Bebeğin Güvenliği ve Anne - Bebek Psikolojisi Anne Sütünün Önemi ve Oluşumu
* Emzirme, Emzirme Pozisyonları, Emzirme Sorunları
* Uygulamalı Gebelik Yogası

Bakalım nasıl geçecek?

İlgilenen hamiş arkadaşlar buradan detaylı bilgiyi http://www.kadikoysifa.com/nurse.asp?tid=11&id=396 adresinden alabilirler.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok iyi yapmışsın arkadaşım... Ben gitmeyi çok istedim ama hep üşendim. Hamileliğimde de çok rahatsızlandım hiç evden çıkamadım. Hep dinlenerek geçirdim. AMa iyi olsaydım ben de katılırdım kesinlikle. Hem korkuların varsa onları da yenmeni sağlar. Yalnız olmadığını bilmek de iyi gelir bazen insana. Hem eşinin gelecek olması da çok iyi...Umarım muayeneniz ve şeker sonuçlarınız iyi geçer...Öpüyorum oğlunu ve seni...

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Anam ne oluyor bu gebelik okulu?
Malum biz mal gibi gebelik geçirdik okulsuz mokulsuz,hasbelkader.
Çok şanslısınız keratalar ,ne diyim :)

Filiz Morkoç dedi ki...

* Handecim, madem imkanımız var gitmek lazım.. Bu arada şeker yükleme sonucumuz 128 çıktı, yani süper:-) Sorduğun için teşekkürler.

* Biyocum, bu yeni hatunlar böyle valla.. Şanslıyız ve de vakitsiziz...