15 Ocak 2010

Yok daha neler...dememek lazım...

Bugün yemekten dönerken önünden geçtiğim bir kuyumcunun vitrininde alakasız birşey dikkatimi çekti. Geri döndüm ve baktım ki kuyumcu vitrininde bebek emziği var.. Nasıl yani dememe kalmadan dehşetle farkettim ki emziğin dışı altından yapılmış..
Oha diyesim hatta çüşş diyesim geldi ama demedim. Ofise gelene kadar düşündüm durdum.
Acaba hangi tasarımcı akıl etti bunu?
Hadi tasarımcılar uçuk kaçık olurlar genelde, aklıselim hangi üretici üretti?
Hadi onlar üretti diyelim kim alır ki bunu çocuğuna Allah aşkına?
Ülkemizde insanlar kendi çocuklarına dilenmeleri için işkence edip ölüme terk etmiyorlar mı acaba? Kim alır takar böyle bir şeyi el kadar yavrusuna? Korkmaz mı yavrusuna zarar verilmesinden ya da ne biliyim kaçırılmasından? Yoksa el kadar bebeği korumak için bir de koruma mı tutulmuştur çoktan?
Böyle düşüne düşüne ofise geldim ve bir de g.oogle amcaya danışayım dedim? Meğer o emziklerden bu güne kadar 187 adet satılmış bile benim ülkemde.. Yani 187 aile bebeğine altın başlı ve saplı emzik almış... Hatta arama yapınca şu yukarıdaki modelini de gördüm, her tarafı elmas imiş. Fiyatı da 17.000$ mış.
Dumur oldum, düşünmekten vazgeçtim, yazayım bari dedim..

8 yorum:

Handan dedi ki...

Valla insan inanamıyor Filiz. Ben yürümeyen çocukların ayaklarına alınan Nike'lara bile anlam veremezken, bunun hiçbir tutulası yanı yok. Fazla paraları varsa ihtiyacı olanlara versinler de bir işe yarasın bari...

ZeyNes dedi ki...

Hay Allah...çok şaşırdım şimdi.Ucunda emzik mi var gerçekten?

elif ada dedi ki...

Öyle acayip şeyler oluyor ki şaşırmaktan yoruldum ben. Mantık yok, düşünce yok...

Güneş Akay dedi ki...

Aaaa gerçek mi, bende şıklık olsun diye koymuşlardır diye düşündüm, ilginçç..

a.c dedi ki...

üzücü yalnızca... bu çocuklar büyüdüklerinde nasıl insanlar oluyorlar. gerçi niye soruyorum ki aynı anababaları gibi oluyorlardır cık cık cık.

Çiğdemmm dedi ki...

Yazının ortasına geldiğimde dedimki içimden Filizcim emin ol alan bi sürü insan çıkmıştır, ülkemde.. Ve sen yazmışsın 187 kişi almış diye..

Böyle işte benim ülkem.. işim gereği ne insanlar görüyorum ben..Hiç şaşırmadım yani..

ama tabii üzülmedim değil yine de !

Özden dedi ki...

Filiz ben Akmerkezin alt katında swarovski taşlarla kaplı biberon falan da gördüm. Ne denir ki artık...Sözün bittiği yer burası işte...

Adsız dedi ki...

Bence birisinin kendi çocuğuna almasından ziyade, başkasının "bak ben senin çocuğuna ne pahalı hediye aldım" demesi için tasarlanmış ucubik bir hediye bu...

Her halükarda korkunç...