24 Ocak 2011

Nebulizatör neymiş öğrenmiş olduk...

Bu hayatta her şey ama her şey insanlar için sahiden be günlük.. Allahım o ne kabustu öyle.. Evde hasta çocuklarla olmak, ama onların dertlerine çare olamamak, çareyi ilaçlarda, oksijen maskelerinde aramak nasıl da acıtıyor insanın içini..

Cuma günü hastalık dereceleri kötüleşen kuzuları tekrar doktora götürdüm ve sonrasında da iyi ki götürmüşüm dedim.

Erdem oğlum minik kuzum benim ya, o daha zor atlatıyor tabi.. Bir kere ilaç başlamadık ona. Ama bronşiolit olmasını da engelleyemedik. Genetik yatkınlık dedi doktorumuz, kuzeninin de allerjik bronşit olduğunu bildiği için.. Eve nebulizatör satın aldık. Günde 4-5 kez, oksijen desteği ile birlikte ilaçlı bir karışım veriyorum yavruma. İlaçlı karışım dediğim de bildiğimiz astım ilacı.. Şakası yok yani.. Doktorumuza göre virüs tetiklemiş ve akciğerindeki hava boşluklarında daralmaya sebep olmuş.. Allerjik bir durum ama tehlikeli sonuçta..



Hele Erdem'in oksijen maskesini takınca ortaya çıkan sakin, halsiz ve karşı koymaz halleri mahvediyor beni.. Allah beterinden saklasın...


Pazar günü de saat 3 e kadar halsiz ve yorgun olan kuzum o saatlerdeki uykusundan uyanınca, günlerdir ilk kez gülümsedi ya, işte o an bir yandan salya sümük ağlayarak, bir yandan şükrederek sımsıkı bağrıma bastım kuzumu..


Emre'min boğazındaki enfeksiyon ilerlediği ve sıklıkla tekrarlayan yüksek ateş yaptığı için antibiyotiğe başladık haliyle.. Emre oğlum 33 aylık ve bu ikinci antibiyotik alışımız..

Cumartesi günü Emre o kadar halsiz ve ateşli idi ki bütün gün sürekli yattı, parmağını bile oynatacak enerjisi yoktu yavrumun. Hastalıktan göz altlarında halkalar oluştu..

Başladığımız antibiyotik neyse ki işe yaradı ve akşam 8 den sonra biraz biraz kendine geldi ve oyun oynamaya başlayabildi. Halen feci şekilde öksürüyor ve boğazının ağrıdığını söylüyor. Bence tahriş oldu artık boğazı.. Nasıl olmasın ki... Elimden geldiğince bitkisel destekle yumuşatmaya çalışıyoruz boğazını, özellikle ballı bitki çayı ile.. Şimdi daha iyice..

İlaç tedavilerimiz ve Erdem'in hava desteği devam edecek bir süre daha. Allah beterinden saklasın ama çok zormuş anne olmak be günlük, onlar hasta iken elimizden birşey gelmemesi çok zormuş. Allahım bu dünya üzerindeki her yavruyu anasına babasına bağışla, sağlıkla...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Seninde dinlenmeye ihtiyacin var ama yavrular hasta olunca aslan kesiliyor insan degil mi..
Acil sifalar diliyorum.
Allah kimseyi caresiz birakmasin, gerekirse daglari okyanuslari asabilecek gucumuz var..
Emre'ye soyle teyzesi araba yollayacak postayla ona cabuk iyilessin..
Safiye

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

Filizcim çok geçmişler olsun çok üzüldüm kuzucuklara :(

Bende allerjik astık hastası olduğum için yıllardır ne demek olduğunu iyi biliyorum.Hele o öksürük insanı deli ediyor

Ufak bir önerim olacak filizcim o öksürüğü her sene aralıksız 4 ay çeken biri olarak asla tatlı birşey verme çünkü tatlı çok fazla tetikliyor ...eskiden bende ballı zencefilli naneli şeyler tüketirdim ama sonra tesadüfen keşfettim boğazımı daha çok tahriş ediyor.yaklaşık 10 senedir o zamanlarda tatlı olan hiçbirşey yemiyorum

Elbette sen daha iyi bilirsin canım benim :)

Burcu.. dedi ki...

Pulmicort, ventolin.. Singular şase toz ilaç, zytrec şurup..
Off 5 aydır hayatımızdalar, maskeyle yapışık yaşıyoruz artık. Günde 3 kere ventolin, 2 kere pulmicort veriyorum bende.
Bizim de hem ailede yatkınlık hem prematürelik olunca en az 1,5 sene daha böyle yaşayacağımız kesin.
Geçmiş olsun, geçsin bir an önce..

Çiğdemmm dedi ki...

hayyyy allah daha yeni gördüm Filizcim çokkkkkkkk geçmiş olsun çok..

Di mi annelik adamı başka bir şey yapıyor !! Yüreciğim hiç bir şeye dayanmıyor artık :(

Tüm bebelere şifa diliyorum her gece

mintinin dünyası dedi ki...

AA NE VEFASIZ BİR ARJADAŞIM BEN.GEÇMİLERolsun arkadaşım.şifalar versin rabbim.sevgilerimle