01 Ekim 2007

Prematüre bebekler ve aileleri için...



Asortik Krep'in Bloğunda gördüm linki önce.. O da Sardunya'nınbloğundan almış.. Duyurmak lazım, elimizden geleni yapmak lazım diye düşündüm ben de Asortik gibi.. Aşağıdaki yazı da Sardunya'dan..

"Kaplumbağa tanıştırdı beni bu minik dünyayla. Birşey yapmalı dedim. Bilgiye ulaşmayı kolaylaştırmalı dedim. Herkes koşmuştu yanıma moral vermeye. "Bilmem kimin bilmem kiminin de erken doğmuş çocuğu. Endişelenme. Geçer" Nasıl geçer ya? Kendi çocuğu erken doğan hiç mi yok? Bu bir şehir efsanesi mi diye sorarken kendime... Yavaş yavaş toplanmaya başladık. Şimdi 60 aileyi geçtik. Gittikçe artıyoruz.Önce elektronik posta ile birbirimize moral verdik. Bakın bu çocuklar büyüyor dedik. Yalnız değilsiniz dedik. Derken bir sitemiz oldu el yordamıyla kör topal:) Pinocum bu şahane logoyu yapıverdi bize hiçbirşey talep etmemişken üstelik, sırf içinden geldiği için.Şimdi sırada hastaneler var. Hastanelere pano koymak istiyoruz. Bu panolara moral verici yazılar asmak, yalnız değilsiniz demek istiyoruz. Yapacak çok iş var. Belki zamanla kuvöz sayısı bile artırılabilir. Hayatın kıymetini hepimizden çok bilen bu bebekler için siz de bir ucundan tutar mısınız? Sesimizi duyurmak için yanımızda olur musunuz? "

http://www.prematureyiz.org/

Ben kendi adıma hemen prematüre bir güzelliğe sahip arkadaşıma ilettim. Sizin de aklınızda olsun, yalnız değiller ve olmamalılar da.. Çorbada bir pincik de olsa tuzumuz bulunabilirse ne mutlu bize :-)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

A Filiz ciğim ne iyi ettin de paylaştın bizimle bu bilgiyi ben de hemen link vericem siteye. Öpüyorum canım.
NOt: bu arada mail gönderdim. Çok incesin. Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Hatta link vermekle kalmayıp bununla ilgili post yayınlayacağım :)

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim duyarlılığınız için. Dünyanın en minik mucizeleri ve en sabırlı anne babaları adına ne kadar teşekkür etsem azdır.

gezicini dedi ki...

canım sağolasın, böyle bilgiler verdiğin için..
Allah sabırlar versin..
sevgiler
gorki