09 Kasım 2007

Rapunzel mi olayım ?


Arkadaşlar,


Bildiğiniz gibi hamileliğimin 16. haftasında bulunuyorum ve bunu öğrendiğimden beri de dip boya olayından vazgeçmiş durumdayım. Saçlarımdaki yıldızlar artık gün gibi ortada ama yapılacak bir şey yok, tıbben zararlı olduğu için uzunca bir süre daha saç boyasından uzak duracağım.

Ancak başka bir konu daha var canımı sıkan ki, bu konuda sevgili Hande'nin de fikrini sormuştum ve o da her aklı başında insanın cevap vereceği gibi kısaca "inanma böyle söylentilere" dedi haliyle..

Şimdi konu şu : Hamileyken saç kesilirse bebeğin ömrü de kısalırmış...

Evet biliyorum tıbben hiçbir anlamı olmayan anlamsız bir iddia ama bu konuyu sorduğum hemen herkes (ki özellikle aklı başında, böyle anlamsız hurafelere papuç bırakmayacak kişilerden de fikir aldım..) bu konuyu biliyor ve hamileyken de saç falan kestirmemişler.. Bana da sakın diyorlar üstelik.. Ay bu gidişle Rapunzel gibi doğum yapacağım...

Fikirlerinize ihtiyacım var, lütfen beni ikna edin. Daha doğrusu öyle laflar edin ki yarın ilk iş gidip saçlarımı kestireyim:-)))
.
12 KASIM 2007 - GÜNCELLEME -
.
Yorumlarınız ve fikirleriniz için teşekkürler.. Şöyle bir orta yolda yürümeye karar verdim : 17 Kasım da doktor kontrolümüz var, 3'lü testimiz de yapılacak.. 3'lü testin sonucunu hayırlısı ile alır almaz ilk iş kuaföre gidilecek ve saçlar kesilecek... (Bunu buraya özellikle yazıyorum ki,sonrada caymak istersen yüzüm tutmasın, mecbur kalıp kestireyim diye:-)))

9 yorum:

Adsız dedi ki...

bence böyle şeyleri düşünmene gerek yok,ben hamileyken benim de aklıma gelmişti bu saç kestirme olayı,kayınvalideme sormuştum o da bunların hurafe olduğunu ve her kadının bakımlı olması özellikle hamilelik zamanında buna daha da dikkat etmesi gerektiğini söyledi,bana da mantıklı geldi ve kestirmiştim hiç düşünmeden.

KeLeBeK dedi ki...

hiç böyle bir şey duymamıştım bence içini ferah tut, ihtiyaç duyuyorsan git ve kestir, bakma söylenenlere...
ama benim gibi biriysen (pimpirikli yani -şimdi bunu duydum yaa yalvarsalar 22 hafta boyunca saç kestirmem :P-) bekle derim
ne kadar aydınlattım seni değil mi :))

Esra dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Esra dedi ki...

(ilk postumda yanlis hesaplamisim. Yeniden yayinliyorum)
olur mu oyle sey ya. Ben de hic duymadim. Ben sacima bir kere balyaj yaptirdim, iki kere de kestirdim hamileyken. Dunyada 6,7 milyar insan yasiyor, 2 milyonu boyle dusunuyor olabilir (bu da insan irkinin %0.03'u eder) . Sen 6,005 milyar insandan biri ol ve git sacini keskir. :-)

etki alanı dedi ki...

İnsan hamileyken çok hassas oluyor.Her söylenen sözün etkisinde kalman çok doğal.Annelik hormonları faaliyette,korumacılık şimdiden başlamış.Kestirmek istemiyorsan,bahane bul.Mesela,çocuk doğduktan sonra dökülmeye başlayan saçlarımı zaten kestirmek zorunda kalacağım.Bari uzatabildiğim kadar uzatayım,gibi....

Anne ve Bebisi dedi ki...

Ben hamileyken 2 kere kestirdim sacimi:)
Bu sozu duydugumda, o zaman, extention/sac ekletelim de cocugun omru uzasin, saca kaldiys bu is demistim:)

Bosverin boyle seyleri, keyfinize bakin siz:)

Dogum sonrasi saclar inanilmaz dokuluyor, o zaman firsatiniz olmayabilir kestirmek icin, hamileliginizin son haftalarinda kisacik kestirmenizi tavsiye ederim sacinizi. Sonrasinda her yer uzun uzun saclarla doluyor iyyy :))

Filiz Morkoç dedi ki...

* Yıldız, ben de sordum kayınvalideme, önce yüreğini ferah tut inanma böyle şeylere dedi, şimdi kestirme diyor.. İmdattttttt...

* Kelebek ben de senin gibiyim işte pimpirikli ve inatçı:-)

* Esracım sağol, en ikna edici yorum senden gelmiş.. Matematik karşısında boynumuz kıldan ince:-)

* Etki alanı, herkes sana Tütü diyor, ben de diyebilir miyim? yorumun için teşekkürler.

* Anne ve bebişi, saçlarım şu anda bile çokkk uzadı ve dökülüyor, yorumun için teşekkürler.

Handan dedi ki...

Valla benim saçlarım hamileyken ilk defa hiç dökülmedikleri için yegâne saç uzatabildiğim dönemdi o dönem. Ama sen kendini nasıl daha iyi hissedeceksen öyle yap. Ben doğumdan bir ay önce kestirmiştim kısacık. Rengi de düzelmişti böylece.

Müberra dedi ki...

canımcım herhalde benim aman ne olcak git saçını kestir dememi beklersin..hani biraz okumuş biri olarak.ama ne yazık ki öyle demiycem.bence kestirmemelisin.birincisi uzun saç sana çok yakışıyor.ikincisi diplerin belli olmuyor.ve böyle çok şeker bir hamile olacaksin bidefa..bunların yanında batılda olsa söylenmiş bir söz var.yani kesinlikle akılla açıklanamaz.ki zaten neler neler var yaşamımızda böyle..ne cümleler var aşmaya çalıştığımız.bunu da aşma ne olacak?ancak ben böyle bir konuda bir güven insanı olarak kendini şüphede bırakma diyorum.olacağından değil,senin hamileleğin boyunca huzursuz olabilmen ihtimaline karşı ençokta..ki en önemlisi ruh sağlığı değil mi..dayan arkadaşım,bizim rapunzelimiz ol.ne olur ki..yani hani şu eleştirdiğimiz batıllar tadında bazen yaşamak lazım.rasyonelizmde biryere kadar.iç huzuru önemli olan.bence böyle.ben kestirme diyorum,akılla açıklayamasamda..öpüldün..