20 Temmuz 2008

Adalardan bir yar gelir bizlereeeee...


Tahmin edeceğiniz gibi, artık yazlıkta anneannede misafiriz. Kardeşim Figen ve küçümenleri Yağız ve Yağmur da oradalar, yani ev biraz kreş modunda ama mutluyuz, huzurluyuz.. Oldukça eğlenceli ve bir o kadar da sesli, hızlı ve sıcak geçiyor günlerimiz...


Dün sabah İstanbula geldik gerçi, aylık doktor kontrolümüz vardı.. Bugün dönüyoruz.. Oğluşum yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi iyice ele avuca gelen 4. ayına girmiş bir şirincik oldu:-) geçen aydan beri tam 1000 gr almış ve 5.510 gr. olmuş. Boyu da 58,5 cm.. Gelişimi gayet iyi, Allaha şükürler olsun.. Eskiden 1 saatte doyan miniğim, artık 20-30 dakikada memeyi bırakıyor. Doktorumuz sütümün arttığını söyledi, çok sevindik.. Memelerdeki yaralar iyileşti çok şükür.. Mucizevi bir krem buldum sonunda, PureLan.. Şiddetle tavsiye ederim..
Bugün itibariyle 3 ay ve 4 günlük olan Emre paşamız, çok tatlı bir velet olma yolunda hızla ilerliyor.. Dil çıkarırsanız, o da gülerek size dil çıkarıyor, gülüyor sıkça.. Hele meme emerken doyduktan sonra meme ağzındayken bir gülümsemesi yokmu... İçimi eritiyor.. Gülüşünü yüzünde açan bir güneşe benzetiyorum hep.. Allah nazarlardan korusun yavrumu.. Artık altını açarken ağlamıyor, uyku saatlerimiz düzene giriyor yavaştan.. Ha bir de oyuncaklara tepki vermeye başladı.. İki oyuncağımız var sevdiği.. Birisi bir zürafa, diğeri ise bir kedicik..
Doktor kontrolümüzde bizim Sağlık Bakanlığının zorunlu tutmadığı, ancak Amerikan Sağlık Teşkilatının listesine aldığı aşılardan bahsettik. Bir tanesi Pnömokok.. Yani menenjit, orta kulak iltihabı ve zatürreye neden olan virüse karşı olan aşı.. Dün ilkini olduk biz.. Bir de rotavirüs aşısı var ki, ona henüz karar vermedik. Ağızdan alınan bir aşı ve bazı vakalarda bağırsak düğümlenmesi bildirildiği için olmama durumumuz var. Doktorumuz bize bıraktı seçimi.. Biz de doktor olan amcamıza sorduk, ondan gelecek cevaba göre davranacağız.
Şimdilik bizden bu kadar... Siz de kalın sağlıcakla..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güleryüzlü bir bebek,maşallah...
Allah sağlıklı ömürler versin

sevgiyle kal

BibiS