20 Şubat 2012

Atölye Ful'de çikolataya bulandık...

Çok keyifli bir hafta sonuydu benim için... Cumartesi günü Atölye Ful'de çikolataya bulandım.. Netteki fırsat sitelerinden birinden aldığım bir indirim fırsatıydı.. Ne zamandır bu şekilde kendime zaman ayırmak istiyordum.. Ama eşimin hafta sonlarında en az bir gün fazla mesai yapıyor olması nedeniyle  bir türlü fırsatım olmamıştı.. Neyse ki şimdilerde normal düzenimize geri döndük..

Atölye Ful, Mecidiyeköyde..  Sahibesi Ful hanım çok  tatlı, samimi ve sanki bizden biri gibi.. Hoş sohbet bir aktivite oldu her şeyden önce.. O kadar genç ki üniversiteye giden çocukları olduğuna inanmak zor:-)




Cumartesi günü neler öğrendik peki ? Öncelikle çikolata hakkında konuştuk.. Neleri sever, neleri sevmez... Çikolata temperlemek nedir? Nasıl yapılır, niçin önemlidir?


Sonrasında da uygulamalı olarak kalıpta fındık dolgulu çikolata, Roches ve iki çeşit truffle yaptık.. Açıkçası ben en çok kalıpta yapılan çikolatayı büyüleyici buldum..

Evde roches ve truffle yapacağım mutlaka ama kalıplar alıp çikolata yapma fikri çok hoşuma gitti açıkçası.. Kısmet bakalım...

Kendi kendinize kalıp, sevdiğinizi birşeylerle uğraşmak, yeni şeyler öğrenmek ve en çok da eğlenmek isterseniz mutlaka tavsiye ederim.

Ayrıca Ful hanım, bizim gibi internetten fırsat satın alanlara sonraki kursların da aynı fiyattan verileceğini söyledi ki bence bu daha da süper oldu.. Makarna kursu çok ilgili çekti mesela, inşallah gideceğim..

2 yorum:

Biranne dedi ki...

Bence yemek daha guzell:)))

Adsız dedi ki...

Gerçekten harika bir kurs, Katılan herkes memnun ayrılıyor.