16 Mart 2007

Beşiktaş pazarı günlerimiz...


Biz eskiden yani henüz kardeşim de ben de evlenmeden önce Cumartesi günlerini iple çeker, kahvaltıdan sonra da kendimizi evimize çok yakın olan Beşiktaş Pazarına atardık. Bazen annem de gelirli bizimle.. Elimizdeki tüm parayı harcayıp, saatlerce yayıla yayıla alışveriş yapar, gerekli gereksiz ama hepsi çok ucuza alınmış birsürü poşetlerle yorgun argın eve dönerdik. Pazara giderken yürümüşsek bile dönüşte yorgunluktan mutlaka taksiye biner, evde yemek için de taze simit alırdık. Eve dönünce ilk iş bir çay koyup, biraz dinlenip, mutlaka koca bir tabak patates kızartıp, çay-simit-patates üçlüsünün dayanılmaz hafifliğine (!) bırakırdık kendimizi. Sonra pazarın kritiği yapar, aldıklarımızı dener, bir dahaki pazar ziyaretimiz için plan bile yapardık.

Şimdi niye geldi bunlar aklıma ? Çünkü bu akşam iş çıkışı anneme gidicez, Figen'ler de orda olacaklar. Yarın pazara gidemesek bile oldukça keyifli bir gün geçireceğimizi düşlüyorum. Hem sanırım annemleri ve evi de özledim. Babam annemi de alıp adaya kaçmadan önce 1 geceliğine de olsa orada kalmak istiyorum..

Herşeyden önce bütün gün Yağız ile birlikte olacağız.. Muhtemelen, Yağız ile birlikte bol çikolatalı bir kek yapıp, arkasından mecburen bir de banyo keyfi yapacağız.. Beyimiz aklı fikri hep muzurlukta olduğu için çok seviyor kek yapmayı benimle birlikte:-)) Benim de canıma minnet tabi:-)

Yani keyifli bir hafta sonu bizi bekliyor diye umut ediyorum.. Bakalım şansımıza ne çıkacak?

(Sitemi okuyan çok az kiş olduğunu biliyorum ama yine de okuyan herkese keyifli günler dilerim..)

3 yorum:

Handan dedi ki...

Beşiktaş pazarı deyince okul günlerim geldi benim de aklıma. Akaretlerden aşağıya atıverdik mi kendimizi doğru Beşiktaş. Özledim oraları çok, benim yerime de keyfini çıkart lütfen.

Filiz Morkoç dedi ki...

Küçük bir köyde ya da kasabada yaşıyor olsaydık, kesin birbirimizi tanıyor veya hatırlıyor olurduk.. Büyük şehirde yaşamanın dezavantajlarından biri bu herhalde.. Aynı mahallenin- semtin çocukları olup da birbirimizi tanıyamamak ne kötü..

Eğer gidebilirsem pazara sizi de anarım.. sevgiler..filiz.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Yeni eviniz dilerim öncelikle kalabalık kalabalık yaşayacağınız bir yuva olur sizin için.

Darısı başımıza.Amin:)

Fotoğrafların hepsi sana mı ait?